Ofte stilte spørsmål

 

​​​​​​​​

Hva er Varanger Bynett?

Varanger Bynett er det fiberoptiske nettet som knytter sammen private husstander, bedrifter og offentlige institusjoner i Øst-Finnmark. Her får du tilgang til et mangfold av tjenester. Varanger Bynett leverer fibertilknytningen, mens du må velge tjenesteleverandører for Internett, TV og/eller telefon.

 

Hva er et fibernett?

Et fibernett er den mest stabile og raskeste måten å transportere data på, enten det er Internett, TV, telefon eller andre signaler. Et fibernett er teknologisk fullstendig overlegen andre måter, enten via den gamle telefonkabelen av kobber eller trådløse teknologier.
Les mer om fiber her.

 

Hvor kjapt er et fibernett?

Et fibernett er den kjappeste og mest stabile måten å transportere data på i dag og i all overskuelig framtid. Det kjappeste Internett-produktet våre tjenesteleverandører tilbyr i dag er 500 Mbit/s ned- og opplasting, noe som tilsvarer at du vil bruke omkring ett minutt på å laste inn en film i full HD-oppløsning (4 GB)! Hussentralen din er klargjort for 1 Gbit/s og kan leveres når markedet etterspør denne hastigheten. Trafikken på Internett har hatt en eksplosiv økning i mange år og det er ingen grunn til å tro at den vil stagnere med det første. Derfor er fibernettet det sikreste og beste valget i dag.

 

Hva er et bynett?

Varanger Bynett er et åpent og konkurransenøytralt nett. Det betyr at det er vi som bygger det ut og drifter nettet, samtidig som vi slipper til konkurrerende tjenesteleverandører til å levere alt fra Internett, TV og telefon til deg. Du velger det beste tilbudets tilpasset dine behov.

 

Hvordan kan jeg finne ut av om jeg kan bli tilkoblet Varanger Bynett?

Du kan ringe oss på 78 96 26 00 eller sende oss en epost til kundeservice@varanger-kraft.no. Hvis vi ikke kan tilby fiber til deg akkurat nå, kontakt oss for å avklare fremtidige planer om utbygging.

 

Hva skjer når jeg har bestilt?

Du får først en bekreftelse på bestillingen hvor leveringstid fremkommer. Normert leveringstid er 4-6 uker. Våre montører kobler en fiberkabel i lufttrekk via strømkabelen og videre gjennom veggen din og til ett tilkoblingspunkt i huset. Har du strømmen i bakken, legges fiberen i rør på din tomt og du må selv grave den ned på egen tomt.

 

Kan jeg få fiberkabelen i bakken?

Du kan selv grave ned fiberkabelen i rør gjennom eiendommen din hvis du ikke vil ha kabelen i luftstrekk. Du vil få utlevert nødvendig rør fra oss.

 

Hva koster det?

Sjekk prislisten her. Du får faktura fra Varanger Bynett på tilkobling og en månedlig linjeleie (faktureres 2 x pr år). Du oppretter et selvstendig kundeforhold med våre tjenesteleverandører av Internett, TV og telefon.

 

Hva koster det dersom det allerede er installert fiber?

Hvis du flytter inn i et hus/leilighet/hybel som allerede er tilknyttet Varanger Bynett slipper du å betale installasjonskostnader for fiber, da fiberen allerede er installert. Det eneste du trenger å gjøre er å bestille tjenester direkte fra en av våre tjenesteleverandører, via Varanger Bynett sin nettside, eller kontakte vår kundeservice.

 

Hva skjer hvis jeg ikke vil ha fibernettet mer?

Hvis du ikke ønsker å benytte deg av tjenestene i fibernettet (minimum leverandør av Internett) må du betale en nedkoblingsavgift (se priser og avtalevilkår).

 

​​
© Varanger Kraft Telefon: 78 96 26 00
Postadresse: Postboks 704, 9815 Vadsø Feilmelding: 78 96 26 99
Besøksadresse: Nyborgveien 70, 9815 Vadsø kundeservice@varanger-kraft.no